Dimmen van Philips Master LEDlampen

Kun je Philips MASTER LED-lampen dimmen? Jazeker. Maar dan dient er wel gebruik te worden gemaakt van een zogenaamde

fase aansnijdende dimmer. Let op: het vermogen van de dimmer is bepalend voor het aantal te dimmen lampen. Vuistregel is dat 10% van het maximale vermogen van de dimmer benut kan worden voor het aantal te dimmen lampen. Voorbeeld: een fase aansnijdende dimmer heeft een vermogen van max. 500W. Het rekensommetje is dan: 500 W : 10 = 50 W. Er kunnen dus maximaal 9 MASTER LEDspot 5,5-50W LED-lampen op deze dimmer worden aangesloten.

MASTER LED-lampen op 230V
Philips MASTER LED-lampen die branden op netspanning kunnen goed samenwerken met de meeste R- en RL-dimmers (fase aansnijdende dimmers), maar niet met RC- en RLC-dimmers (fase afsnijdende dimmers) Let op: het vermogen van de dimmer is bepalend voor het aantal te dimmen lampen. Vuistregel is dat 10% van het maximale vermogen van de dimmer benut kan worden voor het aantal te dimmen lampen. Voorbeeld: een fase aansnijdende dimmer heeft een vermogen van maximaal 500 W. Het rekensommetje is dan: 500 W : 10 = 50 W. Er kunnen dus maximaal 9 MASTER LEDspot 5,5-50W LED-lampen op deze dimmer worden aangesloten.

MASTER LED-lampen op 12V
Dimmerlijst Philips Master LEDlampen. Complete dimmerlijst voor de Philips Master LEDlampen. Tevens het geadviseerde aantal ledlampen per dimmer. Op basis van testresultaten beveelt Philips de volgende dimmers aan voor de MASTER LED-lampen die branden op laagspanning:

Dimmerlijst Philips LED LAMPEN